Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Färgscheman och inredning gör ditt hem inbjudande

Färgscheman i ditt hem är nyckeln till att göra det någonstans som du verkligen älskar att spendera tid, men det betyder inte att du behöver ett monokromt färgschema utan karaktär. Dessa nyckfulla färgscheman kan hjälpa dig att göra ditt hus till en kreativ plats att bo.

Välja dina färger

Det viktigaste att komma ihåg när du väljer ditt färgschema är att dina personliga preferenser kommer att bli mycket viktigare än vad någon annan har att säga. Om du föredrar röda och orange toner bör det vara en kontaktpunkt för dina färger. Kom ihåg att balansera dina färgval med antingen neutrala eller kontrasterande färger för ett unikt utseende som ger mer hemma än en eller två färger.

Innan du börjar köpa de föremål som du vill dekorera, tänk också på färgen på väggarna. De flesta hem har en hel del vita eller neutralt färgade väggar som fungerar bra med djärvare färgscheman. Om du tar hänsyn till färgen på ditt hem kan du välja ett färgschema som inte kräver mycket ommålning eller ominredning.

Golvalternativ som dyker upp

Du kanske märker att en ofta förbises aspekt av att skapa ett färgschema är golv. Med tillgängliga mattor behöver du inte ens matta på nytt eller installera permanenta golvalternativ för att få det utseende du vill ha. Det finns till och med alternativ i bambu som gör att du kan se ut som ett trägolv utan röra och kostnad för att installera lövträ i ditt hem. Dessutom kan dessa alternativ enkelt ändras när som helst när du är redo för ett nytt utseende.

För att matcha områdets mattor till ett befintligt färgschema, tänk bara på den stil och färg du gillar. Vissa stilar ser bäst ut i moderna rum, medan andra ser fantastiska ut i kreativa, samtida utrymmen.

Binda ihop

För att knyta ihop två olika färger är mattor och väggbeklädnad båda utmärkta alternativ. Om du till exempel tar ihop ett svartvitt färgschema, kan en områdesmatta med vitt, svart och grått få rummet att se ut som om det var noggrant planerat. Andra färgscheman kan accentueras genom att gruppera objekt i samma färg. Till exempel fungerar vita och äpplegröna färgscheman bäst med stora mängder vitt och inslag av den ljusgröna utspridda i hela rummet.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar