Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Några stilar av staket

Det sägs att ”bra staket gör bra grannar” och säkert är integritet och säkerhetövertygande skäl att sätta upp en. De flesta hem med trädgårdar har någon form av stängsel, oavsett om det bara finns för att omge fastigheten eller används som en dekorativ funktion. Användning, stilar och material som staket tillverkas av varierar, så det är viktigt att överväga alla alternativ innan du staket ditt hem för att säkerställa att staketet du väljer är rätt för dess syfte.

Omkring stängsel

Som namnet antyder är omkretsstängsel utformad för att omge ett område och bilda ett hölje. Det fungerar som ett hinder för att förhindra överträdelse och stöld samt markera gränserna för en fastighet. Bostadsområdets staket tenderar att vara gjorda av trä, men ibland kan de toppas med galvaniserade metallspikdekorationer som ger extra säkerhet eftersom de förhindrar klättring.

Stängsel och grindar

Staket behöver inte nödvändigtvis ha en praktisk funktion och kan användas som dekorativa detaljer. Ett sådant exempel är trellising som kan fästas på toppen av staketpaneler och väggar för att stödja klätterväxter. Den kan skäras i en mängd olika stilar, från enkla, raka rektanglar till vågiga kanter beroende på vilken dekorationsnivå du behöver. Funktionsstaket kan också ge ett attraktivt sätt att sektionera av olika delar av trädgården. Portar kan användas dekorativt och väljs vanligtvis för att komplettera staketet eller väggen till vilket de är fogade.

Alternativ till trästaket

Även om trä är ett mycket populärt material för bostadsstaket eftersom det kan skyddas med beläggningar och tryckbehandling, har du funderat på att använda andra material? Vinylstängsel kan göras så att det liknar trästaket men det har den extra fördelen att risken för ruttnande elimineras. Även om detta är en fördel, installeras vinylstängsel vanligtvis av proffs och är fäst i marken med betong vilket gör det till ett mindre praktiskt val för de flesta hem.

Sammantaget finns det en mängd olika stängselalternativ tillgängliga för att uppfylla en rad syften och det är verkligen värt att utforska alla möjligheter innan du gör ett köp.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar